Запечена пъстърва с картофено пюре

Апетитна комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 28.06.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 филета от пъстърва
700 г стари картофи
50 мл прясно мляко
80 г краве масло
2 жълтъка
50 г каперси
1 връзка копър
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Запечена пъстърва с картофено пюре
Филетата от пъстърва се овкусяват със сол и се запържват в 30 г масло – до полуготовност.
2
Запечена пъстърва с картофено пюре 2
Подреждат се в тава.
3
Запечена пъстърва с картофено пюре 3
Картофите се обелват, режат се на едро и се сваряват в подсолена вода, докато омекнат. Отцеждат се и се пюрират с преса за картофи.
4
Запечена пъстърва с картофено пюре 4
Към тях се добавят накълцаният копър, жълтъците, нарязаните каперси, останалото масло, загрятото прясно мляко, стритият на паста чесън, сол и черен пипер на вкус.
5
Запечена пъстърва с картофено пюре 5
Разбърква се добре и с помощта на пош се разпределя върху рибата.
6
Запечена пъстърва с картофено пюре 6
Ястието се пече в загрята на 220 градуса фурна (с вентилатор) до златисто – около 10–15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2021
Картофено пюре с пъстърва прекрасна комбинация. Вкусно.
1.
Изпрати
лично съобщение

22.05.2017
Нашата любима риба,получи се уникално вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: