Свински врат на фурна

Пищно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 29.11.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,2 кг свински врат (без кост)
50 г краве масло (студено)
400 мл бяло вино
4 скилидки чесън
2 глави червен лук
4 с. л. бърбън
2 с. л. мед
1 1/2 с. л. морска сол
1/2 ч. л. черен пипер на зърна
1/2 ч. л. копърово семе
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. сух риган



Начин на приготвяне:
1
Свински врат на фурна
По месото се правят прорези, дълбоки около 1 см. Трябва да се получат малки ромбове.
2
Свински врат на фурна 2
Копъровото семе се стрива с двата вида пипер, ригана и морската сол.
3
Свински врат на фурна 3
Подправките се разбъркват с чесъна, стрит на паста.
4
Свински врат на фурна 4
Месото се натрива с ароматната смес и се оставя да престои 1 нощ.
5
Свински врат на фурна 5
Медът се разбърква с бърбъна. Месото се залива с медената смес.
6
Свински врат на фурна 6
Главите лук се разполовяват и се слагат в тавата при месото, с разрезите надолу. Наливат се 200 мл вино, по желание – и малко вода.
7
Свински врат на фурна 7
Тавата се покрива с алуминиево фолио. Ястието се пече 3 часа в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор. След това фолиото се отстранява, а месото се запича на 200 градуса, с вентилатор, до златисто – за около 30 минути.
8
Свински врат на фурна 8
Месото и лукът се изваждат, в тавата се налива останалото вино и се слага на умерен огън.
9
Свински врат на фурна 9
Когато се редуцира, се дърпа от котлона и се монтира със студеното масло.
10
Свински врат на фурна 10
Месото и лукът се сервират със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2018
Пекох месото 5 часа, без да махам фолиото, на 150 градуса и си беше хванало хрупкава коричка, а отвътре беше божествено меко. Страхотна рецепта !
2.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2018
Времеотнемащо, но супер вкусна рецепта.
1.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2017
Колко време ще трябва да пека месо, което е 2.7кг ? Благодаря !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: