Печени яйца в „Болонезе“

Дата: 11.05.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г смляно месо от телешка плешка
400 г смляно месо от свинска плешка
120 г бекон („Панчета“)
30 г сирене „Пармезан“
40 г краве масло
400 мл телешки бульон
100 мл прясно мляко
1 консерва домати на кубчета (400 г)
200 мл червено вино („Кианти“)
4 скилидки чесън
2 стръка стеблена целина
2 моркова
1 глава лук
4 яйца
5 г сушени манатарки
2 стръка мащерка
1 стрък босилек
2 с. л. зехтин
1 щипка индийско орехче
сол на вкус
за сервиране:
1–2 чабати
1 скилидка чесън
зехтин за мазане
 

Начин на приготвяне:
1
Печени яйца в „Болонезе“Лукът, морковите, целината, чесънът и беконът се наситняват. Запържват се в зехтина и маслото, докато започнат да се карамелизират.
2
Печени яйца в „Болонезе“ 2Добавя се смляното месо и се запържва добре, като се бърка.
3
Печени яйца в „Болонезе“ 3Налива се виното. Оставя се да се редуцира.
4
Печени яйца в „Болонезе“ 4Прибавят се пасираните домати, бульонът и млякото.
5
Печени яйца в „Болонезе“ 5Пускат се стръковете мащерка и стритите манатарки. Овкусява се със сол и индийско орехче. Готви се 2–3 часа на много слаб огън. Ако е нужно, се долива малко вода.
6
Печени яйца в „Болонезе“ 6Сосът се сипва в керамична тава. Правят се 4 гнезда, в които се чукват яйцата.
7
Печени яйца в „Болонезе“ 7Поръсва се с настъргания пармезан и се пече 10 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
8
Печени яйца в „Болонезе“ 8Готовото ястие се поръсва с накълцания босилек.
9
Печени яйца в „Болонезе“ 9Хлябът се реже на филийки и се намазва със зехтин. Запича се за 7–8 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
10
Печени яйца в „Болонезе“ 10Филийките се натриват с чесън и се поднасят към ястието.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


158 ДУШИ ОНЛАЙН
Gabriela Komitova публикува рецептата Тирамису
Galina Valentinova публикува рецептата Веган торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта