Пролетна картофена манджичка

Дата: 23.05.2017
ТИТЛА: Хоби готвач
Пролетна картофена манджичка
 
Необходими продукти:
1 глава лук
1/2 връзка зелен лук
500 г картофи
300 г пилешко филе
2 моркова
1 с. л. червен пипер
1 щипка черен пипер
2 щипки едра чубрица
1 дафинов лист
олио
2-3 щипки сол
 

Начин на приготвяне:
1
Загряваме олио в дълбока тенджера и леко запържваме двата вида наситнен лук.
2
Посоляваме и прибавяме последователно пилешкото филе, картофи и морковите, нарязани на не много големи кубчета.
3
Подправяме с черния пипер, червения пипер и чубрицата, като бъркаме непрекъснато с дървена лъжица.
4
Така задушените продукти се заливат с 1-2 литра топла вода (в зависимост от това, дали обичате ястието по-гъсто или по-течна). Аз добавих и дафинов лист – придава уникален вкус.


Съвет:
По желание може да поднесете всяка порция с 2-3 с. л. кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


284 ДУШИ ОНЛАЙН
Milena Petrova се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Крем супа от тиква
Evgeni Radev се регистрира в сайта.
Svetlana Stoqnova публикува рецептата Малки щрудели
Bubba коментира рецептата Печено пиле с картофи и бира
StefkoDan публикува рецептата Тутманик без месене
Петя Петкова публикува рецептата Хляб по шопски
Спасов публикува рецептата Икономични мъфини
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта