Запечено сирене със зеленчуци

Лека вечеря, подходяща и за вегетарианци
Източник: Бон Апети
Дата: 20.04.2012
Запечено сирене със зеленчуци
 
Необходими продукти:
400 г българско козе сирене
3 печени червени чушки (от буркан)
1 тиквичка
1 домат
1 връзка пресен лук
4 с. л. зехтин
4–5 листа босилек


Начин на приготвяне:
1
Запечено сирене със зеленчуци

Сиренето се нарязва на 6 плочки. Тиквичката се нарязва на шайби по диагонал и се запича на тиган със зехтина. Доматът се нарязва на шайби.

 


2
Запечено сирене със зеленчуци 2

Върху хартия за печене се поставя плочка сирене, отгоре половин печена чушка, 2 тиквички, шайба домат и най-отгоре наситнен пресен лук и накъсан босилек.

 


3
Запечено сирене със зеленчуци 3

Хартията се завива като пакетче, под формата на писмо. Така се оформят и останалите порции. Предястието се пече в загрята на 200 градуса фурна за 13–15 минути. Сервира се с франкфуртски сос.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: