Здравословна хрупкава риба

Богат вкус, тайната на който в е панировката, поднесен с въображение
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 07.04.2018
Здравословна хрупкава риба
Здравословна хрупкава риба
Здравословна хрупкава риба
Здравословна хрупкава риба
Здравословна хрупкава риба
 
Необходими продукти:
1 кг рибно филе
100 г брашно
3-4 яйца
200 г галета
20 г сурови шамфъстъци
20 г сурово кашу
20 г сурови лешници
4-5 клонки прясна мащерка
70 г сирене „Пармезан“ (настъргано)
зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Рибното филе се нарязва на пръчици (както е показано на снимката) и се овкусява със сол и черен пипер.


2
Сместа за паниране се приготвя, като в отделни съдове се сипват брашното, разбитите яйца и галетата. В съда с галетата се добавят наситнените ядки, нарязаната на дребно мащерка, пармезанът и сол на вкус.


3
Овкусените рибни филета се потапят последователно първо в брашното (като излишното се изтупва), после в яйцата и накрая в сместа с галетата.


4
Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене, поливат се с няколко капки зехтин и се пекат в загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути (или докато хванат златист загар).
5
Поднасят се топли с гарнитура по избор.


Съвети:
Аз използвах филе от риба треска, но може да се замени с филе от сьомга или от друга предпочитана от вас риба.

Част от рибните филета може да опаковате в отделни пликове, на порции и да замразите във фризер. Пекат се по същия начин, с 5 минути повече.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



115 ДУШИ ОНЛАЙН
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
Петя Пейчева се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Тарт с шоколад и ягоди
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: