Зелен фасул с кайма в уок

Бързо основно, с малко продукти и любопитен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 03.02.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г смляно месо от свинска плешка
500 г зелен фасул (замразен)
50 г пресен джинджифил
3 скилидки чесън
2 люти чушки
1 глава лук
1 връзка кориандър
70 мл олио
30 мл соев сос
20 мл рибен сос
20 мл сусамово олио
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зелен фасул с кайма в уок
Фасулът се бланшира във вряща подсолена вода. Трябва да остане леко хрупкав.
2
Зелен фасул с кайма в уок 2
Изважда се в купа с леденостудена вода, за да се спре процесът на готвене.
3
Зелен фасул с кайма в уок 3
Лукът, чесънът, джинджифилът и лютите чушки се почистват и се смилат в блендер. Запържват се в уок с добре загрятото олио.
4
Зелен фасул с кайма в уок 4
Добавя се мляното месо и се пържи, докато стане на златистокафяви трохи.
5
Зелен фасул с кайма в уок 5
Накрая се слага и бланшираният зелен фасул. Овкусява се със сусамово олио, рибен сос и соев сос. Разбърква се и след 1–2 минути съдът се дърпа от огъня.
6
Зелен фасул с кайма в уок 6
Ястието се поднася с накъсан кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: