Печени пилешки бутчета с карфиол

Апетитно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 24.11.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 пилешки бутчета
600 г карфиол
200 г пикантно чоризо
400 мл пилешки бульон
60 мл зехтин
2 червени чушки
2 стръка праз
1 глава чесън
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Печени пилешки бутчета с карфиол
Пилешките бутчета се овкусяват със сол, черен пипер и кимиона, и се намазват с 20 мл зехтин. Пържат се до златисто.
2
Печени пилешки бутчета с карфиол 2
Карфиолът се накъсва на розички, а чоризото и празът се режат на кръгчета.
3
Печени пилешки бутчета с карфиол 3
Чесънът се разполовява, а червените чушки се режат на кубчета.
4
Печени пилешки бутчета с карфиол 4
Нарязаните продукти се изсипват в тава, овкусяват се с ригана, сол и черен пипер. Заливат се с останалия зехтин и пилешкия бульон.
5
Печени пилешки бутчета с карфиол 5
Отгоре се подреждат запържените бутчета.
6
Печени пилешки бутчета с карфиол 6
Ястието се пече около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


183 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: