Печени чушки в доматен сос

Дата: 23.11.2017
ТИТЛА: Помощник готвач
Печени чушки в доматен сос
 
Необходими продукти:
6 печени червени чушки
1 малка глава лук
1 морков
парче праз (около 10 см)
250 мл доматен сок
1/2 кубче зеленчуков бульон
1 с. л. брашно
1 шепа маслини
3 стръка магданоз
1 с. л. зехтин
 

Начин на приготвяне:
1
Морковът, лукът и празът се нарязват на ситно.
2
Чушките се нареждат в тава.
3
Доматеният сок се загрява и се оставя да ври около 10 минути. Добавят се ситно нарязаните зеленчуци и бульонът.
4
В отделен съд се сипва брашното и се наливат 50 мл вода. Разбърква се добре, за да не останат бучки.
5
Сместа се добавя към доматите и се бърка постоянно, като се внимава, да не загори.
6
Чушките се заливат с така приготвения сос, поръсват се с наситнения магданоз, нарязаните маслини и зехтина.


Съвет:
Вместо доматен сок може да използвате доматен сок с парченца домати от буркан.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта