Зеленчукова салата със сос “Хиляда острова”

Източник: Бон Апети
Дата: 22.02.2010
Зеленчукова салата със сос “Хиляда острова”
 
Необходими продукти:
250 г броколи
250 г карфиол
250 г замразен грах
1 глава червено цвекло
2 моркова
1 яйце
200 мл олио
1/2 глава лук
1 печена чушка
5 с. л. кетчуп
1/2 ч. л. синапено семе
2 с. л. лимонов сок
1 с. л. винен оцет
1 ч. л. сол



Начин на приготвяне:
1
Броколите и карфиолът се накъсват на розички. Варят се 5 минути на пара заедно с граха, след което се оставят да изстинат. Цвеклото и морковите също се сваряват и се нарязват на парченца.
2
В дълбок и тесен съд се счупва яйцето и се сипва олиото. Разбива се с пасатор, докато се получи майонеза. Малко преди да се сгъсти, се добавят настърганият на ренде лук и нарязаната надребно чушка, както и останалите продукти за соса. Сместа се разбива с пасатор до пълното й хомогенизиране.
3
Зеленчуците се аранжират в подходяща чиния и се поливат със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: