Зеленчукова супа

Рецепта за деца над 10-месечна възраст от д-р Антоанета Антонова, педиатър
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 домат
1/2 ч. ч. прясно мляко
1 яйце
1 малка щипка сол
1 с. л. грис
1 парче целина (30 г)
1/2 глава лук
1 картоф
1 морков
2 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Зеленчукова супа
Лукът, морковът и целината се почистват, измиват се и се нарязват надребно.
2
Зеленчукова супа 2
Картофът се обелва и също се нарязва на малки парчета.
3
Зеленчукова супа 3
Зеленчуците се сипват в тенджера под налягане.
4
Зеленчукова супа 4
Наливат се 4 ч. ч. вода, тенджерата се затваря и след като водата кипне, зеленчуците се варят около 5 минути.
5
Зеленчукова супа 5
Доматът се обелва, нарязва се надребно и се прибавя към сварените зеленчуци. Сипва се грисът и се вари още 5 минути.
6
Зеленчукова супа 6
Брашното за застройката се сипва в купа, залива се с млякото и се разбива.
7
Зеленчукова супа 7
Добавя се яйцето и всичко се разбърква добре.
8
Зеленчукова супа 8
Постепенно се налива от бульона на супата, докато температурата на двете течности се изравни.
9
Зеленчукова супа 9
Сварената супа се пасира. От нея се отделя един черпак (около 80 мл) за бебето над 10-месечна възраст. За възрастните и децата над 1 годинка супата се застройва.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



177 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Черешово клафути
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: