Зеленчукова супа

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 домат
1/2 ч. ч. прясно мляко
1 яйце
1 малка щипка сол
1 с. л. грис
1 парче целина (30 г)
1/2 глава лук
1 картоф
1 морков
2 с. л. брашно
 

Начин на приготвяне:
1
Зеленчукова супаЛукът, морковът и целината се почистват, измиват се и се нарязват надребно.
2
Зеленчукова супа 2Картофът се обелва и също се нарязва на малки парчета.
3
Зеленчукова супа 3Зеленчуците се сипват в тенджера под налягане.
4
Зеленчукова супа 4Наливат се 4 ч. ч. вода, тенджерата се затваря и след като водата кипне, зеленчуците се варят около 5 минути.
5
Зеленчукова супа 5Доматът се обелва, нарязва се надребно и се прибавя към сварените зеленчуци. Сипва се грисът и се вари още 5 минути.
6
Зеленчукова супа 6Брашното за застройката се сипва в купа, залива се с млякото и се разбива.
7
Зеленчукова супа 7Добавя се яйцето и всичко се разбърква добре.
8
Зеленчукова супа 8Постепенно се налива от бульона на супата, докато температурата на двете течности се изравни.
9
Зеленчукова супа 9Сварената супа се пасира. От нея се отделя един черпак (около 80 мл) за бебето над 10-месечна възраст. За възрастните и децата над 1 годинка супата се застройва.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


235 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта