Жадната калугерка

Гост: Роси Пейчева
Източник: Бон Апети
Дата: 16.02.2008
Жадната калугерка
 
Необходими продукти:
5 яйца
2 ч. ч. захар
2 ч. ч. брашно
1 щипка сода бикарбонат
1-3 с. л. масло
2 ч. л. какао
орехови ядки за поръсване
1 л прясно мляко
1 1/2 ч. ч. захар
2 пакетчета ванилия
1 жълтък
1/2 капсула лимонова есенция
4 с. л. брашно
1 с. л. краве масло


Начин на приготвяне:
1
Жадната калугерка
Яйцата се разбиват със захарта и маслото, след което се добавят брашното и содата.
2
Жадната калугерка 2
Какаото се разбърква с 2-3 с. л. от сместа.
3
Жадната калугерка 3
Двата вида тесто се изливат в тава върху хартия за печене и се разбъркват с помощта на вилица, така че да се получат шарки. Блатът се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна.
4
Жадната калугерка 4
Млякото се нагрява и се разрежда с 2 ч. ч. вода. Добавя се захарта и се бърка, докато се разтопи.
5
Жадната калугерка 5
Сипва се ванилията и сиропът се оттегля от котлона.
6
Жадната калугерка 6
Брашното за крема се пасира заедно с жълтъка, 200 мл топла вода, маслото и лимоновата есенция.
7
Жадната калугерка 7
Блатът се поставя в чиния и хартията се отстранява. Оставя се да изстине, след което се полива с млечния сироп.
8
Жадната калугерка 8
Сиропираният блат се намазва с крема и се поръсва със смлените орехови ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2015
Задължително ще се пробва.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: