Зимна картофена супа

Дата: 09.01.2018
Източник: Елена Миланова
ТИТЛА: Готвач
Зимна картофена супаЗимна картофена супа
 
Необходими продукти:
700-800 г свински гърди без кост (цяло парче)
1,5 л зелев сок
2 с. л. моркови (нарязани на
малки кубчета от по 3-4 мм)
2 с. л. корен от магданоз
(нарязан на малки парченца)
2 с. л. пащърнак (нарязан на малки кубчета)
2 с. л. целина
(нарязана на малки кубчета)
1 глава лук
2 големи сухи чушки
6-7 средно големи картофа (5-10 см)
60 г краве масло
3 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
за поднасяне (по желание):
3 малки сухи люти чушлета
7-8 скилидки чесън
 

Начин на приготвяне:
1
Месото се слага в голяма тенджера и се залива със зелевия сок. Сварява се и се изважда.
2
Долива се вода до 1,8-2 л. Лукът и сухите чушки се нарязват на ситно и се добавят в бульона, заедно с морковите, магданоза, пащърнака и целината, и се сваряват. Картофите се обелват, измиват се и се нарязват на по-едри кубчета (1-1,5 см). Прибавят се и се сваряват.
3
Брашното се запържва в маслото за 3-4 минути. Прибавя се червеният пипер, разбърква се няколко пъти и се дърпа от огъня. Разрежда се с малко бульон до рядка каша и се сипва в супата. Прибавя се чубрицата. Кипва се.
4
Лютите чушлета се препичат на сух тиган. Скилидките чесън се обелват и се скълцват, заедно с чушлетата. Поднасят се със супата.


Съвет:
Супата се сервира гореща, с препечен хляб и чаша вино.

В друга моя рецепта ще напиша, за какво може да се използва свареното месо.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


243 ДУШИ ОНЛАЙН
Анна коментира рецептата Окрошка с шунка и репички
Анна коментира рецептата Зелен боб с наденица на фурна
Невена Тодорова се регистрира в сайта.
Румяна се регистрира в сайта.
Mariyana Petrova коментира рецептата Супа топчета по селски
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта