Супа топчета с карфиол

Сгряваща домашна супичка
Източник: Звездица
ТИТЛА: Готвач
Дата: 19.11.2017
Супа топчета с карфиол
 
Необходими продукти:
1 средно голяма глава карфиол
500 г телешка кайма
80 г ориз
1 голяма глава лук
2 големи моркова
половината от зелената част на 1 глава целина
50 мл зехтин
500 г картофи
3 л телешки бульон
1/2 връзка магданоз
1/2 ч. л. мащерка
1/2 ч. л. розмарин
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване


Начин на приготвяне:
1
Карфиолът се разделя на розички.
2
Каймата се смесва с добре измития ориз, сол, черен пипер и нарязаните листенца от 2 стръка целина. Оформят се топчета, овалват се в брашно и се оставят настрана.
3
Лукът, морковите и стъблата на целината се наситняват и се задушават в зехтина. Зелената част на стръковете целина се запазва.
4
Телешкият бульон се сипва при задушените зеленчуци и се кипва. В тенджерата се поставят топчетата и се варят десетина минути. Добавят се розичките карфиол и обелените и нарязани на кубчета картофи.
5
След 10-15 минути всички подправки (мащерката, розмаринът, наситнените листа от целината и магданоза, сол и черен пипер) се сипват в тенджерата. Котлонът се изключва и супата се оставя да къкри за известно време. Може да се добави лъжица масло за разкош.

6
Супата се сервира гореща, без застройка.


Съвет:
Ако някой не харесва супа без застройка, може да приготви любимата си, или да добави лъжица сметана, или гъсто кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2017
Танечка, радвам се, че рецептата Ви е харесала. Вариантът с пасирането е интересен, но у нас крем супите не са сред любимите, предпочитаме да усещаме състава на ястието. Забележителното в тази рецепта е вкусът на топчетата. Наличието на листа от целина в тях ги отличава от всички познати досега топчета и ги прави неотразими. )))
1.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2017
Сготвих! Но като сварих топчетата, ги извадих, добавих карфиола, картофите и подправките. Сварих ги, пасирах ги и върнах топчетата. Супата изглежда изящно! Благодаря, за рецептата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: