Да пестим време в кухнята


0
55648

Празниците са отминали, но празничното настроение все още е налице. Времето върви малко по-бавно и сякаш все не ни достига. Сега е моментът да си припомним някои техники, които пестят време при приготвянето на ястия. Това важи в най-пълна степен за многобройните именици този месец, в случай, че ги изненадат гости. А както всички добре знаем – на имен ден не се кани!


В менютата на ресторантите често са вмъкнати предложения-аламинути. Щом могат да го направят там, защо да не може и вкъщи? Ето и няколко съвета при избора на ястия, техники и продукти, когато от вас се очаква рекорд по приготвяне на вечерно меню.

 

  • Избирайте месо което изисква кратка термична обработка, може и по-мазничко, например вратни пържоли. Спокойно можете да ги приготвите на тиган за няколко минути, като предварително ги начукате и ги овкусите със сол и кимион. Също така можете да използвате свинското бонфиле и пържолите от пилешки бутчета – и те са добре дошли за бързото готвене. Тях запечете на оребрен тиган  - трябват им по 2–3 минути от всяка страна.
  • Защо не риба?! Пържена или печена - повечето риби се приготвят бързо особено когато по-големите представители са нарязани.
  • Салатите са препоръчителни. Все пак е начин да сложите нещо свежо на трапезата си. Винаги можете да добавите сирена, пушено месо, риба тон, царевица, червен боб, кротони.
  • Паста също е вариант. Сварява се за минути, а през това време можете да направите бърз сос с домати, маслини, лук и моркови. Ако предпочитете със сирена, задушете спанак и после сложете топено, синьо сирене или пармезан – изборът е ваш.
  • Ако не можете без нещо сладичко се заиграйте на тема сладолед и цедено кисело мляко. Към тях добавете мед, сладко от смокини, боровинки или горски ягоди, подредете бишкоти или бисквити. Ядките са за финал – така десертът ще има щедър вид.

Това са само няколко идеи как да бъдете магьосници в кухнята, когато времето и неканените гости ви притискат безпощадно. Както виждате нищо не е загубено – запазете самообладание и докажете, че сте добри!

Pinterest
Коментари (0)



Rada Momchilova се регистрира в сайта.
Vasileta Simeonova публикува рецептата Тортата на баба
Ангелина Георгиева се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Окрошка с шунка и репички
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта