Бирени пържоли

Макар да ви звучи познато, едва ли сте ги приготвяли с ябълки
Източник: Бон Апети
Дата: 13.03.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг свински котлети (цяло парче с кост)
4 глави лук
2 ябълки
1 с. л. олио
50 г краве масло
1 ч. ч. светла бира
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Бирени пържоли
Лукът се реже на полумесеци. От ябълките се отстраняват семките с помощта на корер (уред за избушване) и след това се режат на шайби.
2
Бирени пържоли 2
От месото се оформят 4 парчета. Овкусяват се със сол и черен пипер.
3
Бирени пържоли 3
В сгорещен съд с дебело дъно се загрява олиото. Месото се пържи на два пъти, равномерно отвсякъде, докато се зачерви. Готовите пържоли се изваждат в чиния и се покриват с алуминиево фолио, за да останат топли.
4
Бирени пържоли 4
В същия съд се разтопява маслото и се запържва лукът. След това се добавят ябълките и мащерката и се овкусява със сол и черен пипер.
5
Бирени пържоли 5
Щом плодовете започнат да омекват, се връщат котлетите заедно със сока, който се е отделил на дъното на чинията.
6
Бирени пържоли 6
Сипва се бирата, похлупва се и ястието се оставя на котлона за още 10–15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (20)
20.
Изпрати
лично съобщение

22.06.2020
Месото стана вкусно, но ябълките поеха от бирата и нагарчаха.
19.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2019
Приятно съчетание между различни вкусове и аромати.
18.
Изпрати
лично съобщение

11.09.2016
Уникално вкусни !!!
17.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2016
Страхотна рецепта, винаги си облизваме чиниите като я приготвям...:)
16.
Изпрати
лично съобщение

13.02.2015
Страшно апетитно се получи... Много ми допадна комбинацията от почти карамелизиран лук в масло, ябълки и мащерка. Много,много ароматно и вкусно. Смятам да я ползвам като гарнитура и към други меса, но без бирата. Така мащерката се усеща по-силно и завладява сетивата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: