На хляба мекото


0
62452

Най-вероятно названието „мъфин” идва от френската дума „муфле“, която означава „мекичкото на хляба”.

Мъфините стават популярни в Англия някъде през 19 век и приличат на хлебчета.
Пренесени са в Америка от английски емигранти и тук вече от хляб и се превръщат в кекс.

Американците приготвят мъфините с бакпулвер, като тестото напомня на това, от което се приготвят американските палачинки. Разликата е в метода. При мъфините сухите и мокрите съставки се смесват отделно, след което се обединяват и се бъркат за кратко (около 10 секунди).

Постепенно малките и изключително симпатични кексчета започват да се предлагат по цял свят в огромно разнообразие от вкусови комбинации – с шоколад, с ядки и с плодове или пък в солен вариант.

 

Pinterest
Коментари (0)



Анна коментира рецептата Индийска супа от леща
Гала се регистрира в сайта.
Найденова коментира рецептата Бананово-меден шейк
Анна коментира рецептата Доматена салата с яйчен сос
Hristina Mirtcheva се регистрира в сайта.
Мария Милчева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта