От италианската кухня


0
89777

Името й на латински (pinsa) означава плосък хляб. Първите сведения за приготвянето й съществуват още при древните гърци и римляните. Първоначално са пекли тестото върху нагорещен камък и са го поръсвали с билки и подправки. По-късно започнали да добавят зеленчуци и дори задушено месо.

Ако искате да сте максимално близко до оригинала, когато приготвяте любимата си пица у дома, не е необходимо, непременно да имате нагорещен камък под ръка – просто си купете красива и удобна керамична плоча, която може да използвате директно във фурната. Освен плочата, комплектът включва елегантна стойка, върху която може да поднесете пицата директно върху масата, както и практичен нож за лесно разрязване.

С пренасянето на домата за първи път в Европа през 1522 г., в Неапол възниква първообразът на италианската пица. През 17. век се появяват специални хора („pizzaioli“), които приготвят пици за италианските селяни. С появата на биволското сирене („Моцарела“) на кулинарната сцена, италианската пица става известна не само в страната си, но и по цял свят…

Задължителен атрибут от антуража на всеки уважаващ себе си майстор и любител на пицата е специалният нож за оформяне на перфектните парчета с минимално усилие. Може да го закупите в свеж зелен цвят.

Класическото тесто за пица се приготвя от брашно, мая, захар, сол, зехтин и вода. Тестото се меси на ръка, втасва определено време и се разточва на тънък пласт (обикновено с дебелина 0,5 см). Майсторите на пица използват зрелищен начин за дърпане на тестото, подхвърляйки го във въздуха.

Част от очарованието на добре приготвената домашна храна се крие и в начина на поднасянето й – затова не се колебайте да го направите с лекота и стил – с помощта на удобна ножица за разрязване, с практична вложка за лесно и удобно поднасяне, която може да закупите бързо и удобно онлайн.

Вариантите за гарниране на пица са наистина безброй. Така че просто изберете най-предпочитаната от вас комбинация от продукти и подправки, снабдете се с подходяща тава и пъхнете пицата в средата на фурната, която трябва да е предварително загрята на 200 до 250–300 градуса.

Pinterest
Коментари (0)



Анна коментира рецептата Индийска супа от леща
Гала се регистрира в сайта.
Найденова коментира рецептата Бананово-меден шейк
Анна коментира рецептата Доматена салата с яйчен сос
Hristina Mirtcheva се регистрира в сайта.
Мария Милчева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта