С деликатен вкус и неповторим аромат


0
58464

Още от древността хората са познавали полезните качества на плодовете на диворастящата ягода – те утоляват жаждата, засилват апетита и повлияват благотворно храносмилането. Съдържат голямо количество витамин С и са полезни при пролетна умора.

Освен за директна консумация,
в наши дни, добре узрелите плодове на градинските и горските ягоди се използват също и за приготвяне на конфитюри, сладка и мармалади с неповторим аромат.

Деликатните плодове с форма на сърце
векове наред предизвикват възторг и страст, като са вдъхновили не един и двама кулинари за приготвянето на изкусителни десерти, сладкиши и мусове.


Сладките и ароматни плодове са и много полезни:
• имат освежаващо, антисептично, диуретично и прочистващо действие
• повлияват благотворно заболявания като ревматизъм, високо кръвно налягане и диабет
• стимулират производството на хормони за подсилване на нервната система
• подходящи са за различни диетични режими – 100 г ягоди съдържат 135 калории.


Практично
• винаги измивайте ягодите под течаща вода
• никога не ги оставяйте, накиснати във вода, защото омекват и губят аромата си
• поръсените със захар ягоди трябва да се хапват възможно най-бързо, защото пускат повече течност

 

Pinterest
Коментари (0)



Rada Momchilova се регистрира в сайта.
Vasileta Simeonova публикува рецептата Тортата на баба
Ангелина Георгиева се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Окрошка с шунка и репички
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта