Зимни палачинки


0
70199

Ако някога сте се чудили какъв вкус има зимата, верният отговор е – на палачинки!

Доказателство за това е Денят на палачинката, организиран на 16 февруари от „Бон Апети“, с любезната подкрепа на Биосет и Тефал.

Датата на вкусното събитие съвсем не е избрана случайно – на 16.02.2016 година за четвърти пореден път се проведе националното състезание по ски алпийски дисциплини – гигантски слалом – за купа „ЕКОХОТЕЛ Здравец“. Организатор е ССК „Тракия-САГ“, гр. Пловдив, а участниците са деца от 6 до 12 години, като за първа година, освен общо 320 деца от всички ски клубове в България, в надпреварата се включиха и около 30 малки състезатели от Сърбия, Македония и Гърция.


Успоредно с трескавата подготовка и разгорещената надпревара по белите писти, не по-малко горещо беше и в зимната кухня на „Бон Апети“, където Лора и Стоян истински се постараха да направят състезанието много вкусно, като приготвиха апетитни палачинки със сладко и шоколад за всички участници и гости.


Истински хит бяха симпатичните „палачинкови мечета“ – специален подарък към всички малки лакомници от френската марка Tefal по случай нейния 60-ти рожден ден.


Любителите на зимните спортове се насладиха и на разнообразни видове ароматен, сгряващ чай, осигурен от един от най-големите български производители на подправки, чай и широка гама артикули за домашното сладкарство – фирма Биосет.


Денят на палачинката предостави прекрасна възможност на стотици малки скиори, да се потопят в магията на зимните спортове сред красива природа, заобиколени от много усмивки, забавления и вкусни емоции.

А ако след като напуснете пистите решите да се впуснете в ново пътешествие, предлагаме ви този път то да е кулинарно и да ви отведе в света на палачинките, за да се уверите, че те сякаш не познават граници. Откриваме техни варианти в почти всички точки на земята, а начините да си ги приготвите, се наистина безброй. Освен това имат почти универсално приложение – подходящи са за закуска, десерт, гарнитура или дори за основно – в солен вариант например.

Едно е сигурно – едва ли има човек, който да не ги обича – сладки, солени, малки или големи, тънки или по-дебели.

Е, ако вече сте поели по пътя към идеалната палачинка. Остават само рецептите...

Pinterest
Коментари (0)



Gerii Karaboycheva коментира рецептата Торта „Павлова“
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Лятна торта „Павлова“
Olga Harizanova коментира рецептата Крем карамел без шупли
Olga Harizanova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта