Агнешки главички с подлучен сос "Пиперлия"

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 агнешки главички
1 с. л. захар
1 с. л. червен пипер
1 ч. ч. ябълков оцет
1 ч. ч. олио
2 дафинови листа
5-6 стръка копър
5-6 стръка магданоз
10 зърна пипер „Меланж”
1 чушка
1 глава лук
2 моркова
5-6 скилидки чесън
1 1/2 ч. л. сол
10 зърна черен пипер
2 дафинови листа
3-4 стръка магданоз
3-4 стръка пресен джоджен
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Агнешки главички с подлучен сос \Агнешките главички се измиват добре и се поставят в тенджера под налягане.
2
Агнешки главички с подлучен сос \Заливат се с вода и се подправят със сол, черен пипер, дафинови листа, магданоз и джоджен. Варят се 20-30 минути след кипването на водата.
3
Агнешки главички с подлучен сос \Лукът за соса се почиства, нарязва се на шайби, които се разперват на колелца и се изпържват в нагорещеното олио.
4
Агнешки главички с подлучен сос \Морковите, чушката и чесънът се нарязват наедро и се прибавят към зачервилия се лук.
5
Агнешки главички с подлучен сос \Поръсва се с червен пипер и се доливат оцетът и малко топла вода. Вари се на тих огън около 15 минути.
6
Агнешки главички с подлучен сос \Овкусява се със сол, захар, пипер „Меланж“, дафинови листа и ситно нарязани магданоз и копър.
7
Агнешки главички с подлучен сос \Обезкостеното месо от агнешките главички се маринова в соса едно денонощие, след което се сервира охладено като мезе.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


194 ДУШИ ОНЛАЙН
Denitsa Grudeva се регистрира в сайта.
Ginka Georgieva се регистрира в сайта.
Валентина Христова се регистрира в сайта.
Гергана Спасова коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта