Агнешки гювеч с бира

Дата: 02.05.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешка плешка (около 1,5–2 кг)
800 г дребни пресни картофи
1 връзка моркови
500 г дребни печурки
400 г замразен грах
4 скилидки чесън
1 връзка пресен лук
500 мл тъмна бира
6 с. л. зехтин
кората от 1 лимон
1/2 връзка магданоз
3 стръка розмарин
1/4 връзка мащерка
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Агнешки гювеч с бира
Агнешката плешка се почиства от излишните мазнини. Обезкостява се и се нарязва на едри парчета. Месото се пържи от двете страни до златисто в 4 с. л. сгорещен зехтин.

 


2
Агнешки гювеч с бира 2
В тава се слагат обелените и нарязани моркови (всеки на три по диагонал), целите картофи, наситненият чесън, нарязаните наситно розмарин, мащерка и магданоз и настърганата кора от лимона.

 


3
Агнешки гювеч с бира 3
Месото се слага в тавата при зеленчуците и се овкусява със сол и черен пипер. Разбърква се добре.

 


4
Агнешки гювеч с бира 4
Съдът от пърженето на месото се деглазира с бирата, за да се отлепят ароматите, и тя се налива в тавата. Слага се капак или се покрива с алуминиево фолио. Пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 2 часа.

 


5
Агнешки гювеч с бира 5
След това се прибавят измитите печурки, нарязани на две. Полива се с останалия зехтин. Ястието се допича без капак на същата температура за още 30 минути.

 


6
Агнешки гювеч с бира 6
Пресният лук се наситнява, а грахът се залива с вряла вода. Добавят се в съда и всичко се разбърква. Ястието се сервира топло.

 


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

12.12.2014
Чуден гювеч. Прекрасно разнообразие на трапезата от свинското и телешкото. Нямах гъби и не съм слагала, но въпреки това стана много добре. При мен, обаче, ястията в гювеч винаги изискват по-дълго време престой във фурната. Или поне ние го предпочитаме добре приготвено - да пада месото от кокъла, както се казва. Отива в графата \"Любими\" :)
5.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2014
Много вкусно. От подправките и кората на лимона вкуса на агнешкото е много различен, но в същото време и много приятен. Опитах рецептата и със свинско и също много ни хареса.
4.
Изпрати
лично съобщение

05.09.2014
Получи се прекрасно ястие! Направих го в гювеч. Подправките ги добавих 20 минути преди гъбите, сложих и съвсем малко прясна мента. Добавих и малко праз в средата на готвенето, че имах.
3.
Изпрати
лично съобщение

05.09.2014
А дали е добре тази рецепта да се изпълни в гювеч? Дайте мнение. Аз бих сложил пресните подправки заедно с гъбите, за да запазят повече своите автентични аромати. Бих добавил и малко калоферче или салвия. Рецептата е страхотна, със сигурност ще я изпробвам още днес. Въпросът е дали я приготвя в гювеч? А това с лимона на кората съм сигурен, че ще внесе много различен характер.
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Приготвих го , наистина е много вкусно . Препоръчвам ви го :) .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
Кремена коментира рецептата Фиш енд чипс 2
Mariyana Petrova коментира рецептата Яйце в облак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта