Пай с тиквички и моцарела

За богатство слагаме два вида сирене и аромати - мента и копър
Източник: Бон Апети
Дата: 23.05.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 лист бутертесто
4 тиквички
3 яйца
150 г краве сирене
1 топка сирене „Моцарела“ (175 г)
1 малка глава лук
2 стръка пресен лук
3–4 стръка мента
3–4 стръка копър
сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване


Начин на приготвяне:
1
Пай с тиквички и моцарела

Тиквичките се измиват и настъргват без да се белят. Поръсват се със сол и се оставят да се отцедят от водата за 1 час. След това се изстискват.

 


2
Пай с тиквички и моцарела 2

Двата вида лук се нарязват наситно. Прибавят се ментата и копърът, нарязани наситно.

 


3
Пай с тиквички и моцарела 3

Яйцата се разбиват. Към тях се прибавят натрошеното краве сирене и настърганата моцарела. Към отцедените тиквички се сипват яйцата със сирената и лукът с билките. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


4
Пай с тиквички и моцарела 4

Правоъгълна тава се намазва със зехтин и се поставя тестото, леко разточено, така че да стърчи над ръбовете.

 


5
Пай с тиквички и моцарела 5

Сипва се плънката и краищата на тестото се загъват навътре.

 


6
Пай с тиквички и моцарела 6

Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 45 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2016
Стана много вкусно!
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Моят пай стана страхотен. Покрих го с фолио през последните 10-15мин. от печенето, за да не изгори.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Днес изпробвах тази рецепта. Бутер тестото изгоря през първите 30 минутки, а плънката остана недоизпечена. Еххх :( :(
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



168 ДУШИ ОНЛАЙН
Дзопино коментира рецептата Пъстърва със сос „Виерж“
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: