Тарт с гъби и сметана

Може да го поднесете като предястие или основно ястие, ще му подхожда бяло вино
Източник: Бон Апети
Дата: 14.05.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г едри печурки
2 зелени чушки
1 връзка репички
4 стръка пресен чесън
3 яйца (размер L)
250 г сирене „Камамбер“
400 мл животинска сметана
50 г краве масло
3–4 стръка копър
1 ч. л. къри
сол и черен пипер на вкус

за тестото:
1 ч. ч. брашно
1 жълтък
100 г краве масло
1 щипка сол
2 с. л. студена вода



Начин на приготвяне:
1
Тарт с гъби и сметана

В купата на кухненски робот се смесват брашното, солта и студеното масло. Разбива се, докато се получат фини трохи. Добавя се жълтъкът, разбива се и се налива водата.

 


2
Тарт с гъби и сметана 2

Тестото се разстила с помощта на лъжица на дъното на формата за тарт с диаметър 26 см. Слага се в хладилник.

 


3
Тарт с гъби и сметана 3

Репичките се измиват и се нарязват на половинки. Гъбите се обелват и се нарязват наедро, пънчетата се отстраняват. Чушките се нарязват на кръгчета.

 


4
Тарт с гъби и сметана 4

Гъбите се пържат в маслото. Когато водата се изпари, се добавя кърито. След минута се дърпа от огъня и се сипват наситненитe копър и чесън. Оставя се да се охлади.

 


5
Тарт с гъби и сметана 5

В купа се смесват яйцата и сметаната и се разбиват с бъркалка. Изсипва се гъбената смес. Овкусава се със сол и черен пипер.

 


6
Тарт с гъби и сметана 6

Плънката се излива върху охладеното тесто.

 


7
Тарт с гъби и сметана 7

По края в кръг се нареждат кръгчетата чушки. Следва втори кръг отвътре с репички. Отгоре се подрежда сиренето, нарязано на ленти.

 


8
Тарт с гъби и сметана 8

Тартът се пече в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, за 40 минути.


 




Съвети: Ако искате тестото да е по-хрупкаво, го запечете без плънката за 15 минути.

От обелките и пънчетата на гъбите и малко копър може да направите бульон.



Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2017
Приготвих го без репичките и беше вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2015
Стана страхотна !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


107 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: