Тарталети с тиквички и патладжан

Красиво поднесено предястие от зеленчуци с кашкавал, мащерка и кориандър
Източник: Бон Апети
Дата: 29.07.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 точени кори
40 г краве масло
1 патладжан
2 тиквички
2 глави лук
50 мл зехтин
100 г овчи кашкавал
5–6 стръка мащерка
1 ч. л. кориандър на зърна
сол


Начин на приготвяне:
1
Тарталети с тиквички и патладжан

Всяка точена кора се нарязва на 6 квадрата, които се намазват с разтопено масло и се поставят по 4 едно върху друго, като ъглите леко се разминават.

 


2
Тарталети с тиквички и патладжан 2

Поставят се в 4 големи форми за крем брюле и се пекат в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, за 15 минути. Трябва да се получат златистокафяви кошнички.

 


3
Тарталети с тиквички и патладжан 3

Лукът се нарязва на тънки полумесеци и се карамелизира на слаб огън с 10 мл зехтин.

 


4
Тарталети с тиквички и патладжан 4

Тиквичките и патладжанът се нарязват на ленти. Патладжанът се поръсва със сол и се оставя да се отцеди от горчивия сок.

 


5
Тарталети с тиквички и патладжан 5

Тиквичките се слагат в купа и се заливат с 20 мл зехтин, овкусява се със сол, половината мащерка и смлян в хаванче кориандър, и се разбърква.

 


6
Тарталети с тиквички и патладжан 6

Пекат се в тиган с незалепващо покритие.

 


7
Тарталети с тиквички и патладжан 7

Патладжанът се измива, отцежда и се залива с 20 мл зехтин. Овкусява се със сол, останалите мащерка и смлян кориандър и се разбърква. И той се изпича в тиган с незалепващо покритие.

 


8
Тарталети с тиквички и патладжан 8

В кошничките се поставя патладжан, карамелизиран лук, после тиквички и накрая настърган кашкавал.

 


9
Тарталети с тиквички и патладжан 9

Пекат се в загрята на 170 градуса фурна за 20 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.07.2015
Е това ще да е супер вкусно! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.06.2015
Формите ги направих в гювечета. Вкусът - невероятен, както винаги :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


102 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: