Агнешки котлети, поднесени върху „Баба Гануш“ и „Табуле“

Дата: 04.12.2009
Източник: Бон Апети
Агнешки котлети, поднесени върху „Баба Гануш“ и „Табуле“
 
Необходими продукти:
500 г агнешки котлети
10 мл зехтин
сокът от 1 лимон
20 г булгур
150 г домати
6-7 стръка магданоз
сол и бял пипер на вкус
1 с. л. заквасена сметана
сокът от 1 лимон
10 мл зехтин
3-4 стръка магданоз
1 скилидка чесън
20 г сусамов тахан
1 патладжан
сол и бял пипер
20 мл зехтин
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Агнешки котлети, поднесени върху „Баба Гануш“ и „Табуле“Патладжанът се надупчва леко и се пече 15–20 минути в предварително сгорещена до 200 градуса фурна. Агнешкият котлет се разделя на две, почиства се от кожата и ципата и се овкусява със сол и бял пипер.
2
Агнешки котлети, поднесени върху „Баба Гануш“ и „Табуле“ 2Зехтинът се сгорещява в тиган и месото се запечатва за кратко от всички страни. След това се прехвърля в тава и се пече в сгорещена до 180–200 градуса фурна, докато се получи златиста коричка.
3
Агнешки котлети, поднесени върху „Баба Гануш“ и „Табуле“ 3Доматът се почиства от семките и ципата и се нарязва на кубчета. Магданозът се нарязва наситно. Прибавя се булгурът (предварително накиснат 12 часа в хладка вода), овкусява се със сол и бял пипер и лимонов сок и се разбърква.
4
Агнешки котлети, поднесени върху „Баба Гануш“ и „Табуле“ 4Патладжанът се обелва и се нарязва наситно в купа. Прибавят се накълцаните чесън и магданоз, сусамовият тахан, 1 с. л. заквасена сметана и се овкусява със сол и бял пипер. Прибавят се с наситнения магданоз и лимоновия сок.
5
Агнешки котлети, поднесени върху „Баба Гануш“ и „Табуле“ 5В чиния за сервиране с ринг се оформя канапе от „Баба Гануш“, отстрани се разпределя табулето. Котлетът се разделя на две и се поставя от двете страни и се декорира с чери доматчета и листенца магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


226 ДУШИ ОНЛАЙН
Anelia Peruhova се регистрира в сайта.
Валентина Стоева се регистрира в сайта.
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
Jah Nikolov се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта