Ароматно хлебче с лук и колбас

Източник: Мая Георгиева
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 14.06.2015
Ароматно хлебче с лук и колбас
 
Необходими продукти:
300 мл вода
1 яйце
1/2 кубче прясна мая
1 ч. л. захар
1 с. л. сол
3 с. л. олио
1 кренвирш (или друг колбас)
1 малка глава лук
1 ч. л. чубрица
600-700 г брашно


Начин на приготвяне:
1
Нарязваме кренвирша и лука на кубчета и запържваме за кратко в олиото.
2
Охлаждаме и прехвърляме в дълбок съд, в който ще приготвяме тестото. Добавяме водата и останалите продукти. Замесваме меко тесто, което оставяме да почине за 30 минути.
3
Застиламе правоъгълна кексова форма с хартия за печене. Оформяме хлебчето на фитил и го поставяме в застланата форма. Оставяме да втаса за още 30-40 минути и след това печем 40-45 минути на 200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.06.2015
Прекрасен резултат-лесно и вкусно хлебче!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: