Ароматно свинско контрафиле

Източник: Amada
ТИТЛА: Готвач
Дата: 15.04.2015
Ароматно свинско контрафиле
 
Необходими продукти:
800 г свинско контрафиле
200 г сирене „Скаморца”
4 с. л. горчица
4 с. л. карамел (или мед)
сол, черен и червен пипер, чесън на прах и кимион


Начин на приготвяне:
1
Свинското контрафиле се овкусява с черен пипер, сол, кимион, червен пипер и чесън на прах и се оставя да престои около 30 минути.
2
Голямото парче се реже на тънки филии, но не до края (т.е. да не се разпадне, а да си остане едно цяло парче).
3
Маже се с горчица и карамел (захар, вода и масло) или мед от всички страни и между всяко парче се слагат парчета скаморца.
4
Увива се плътно във фолио и се пече около 1 час на 160 градуса с вентилатор. След това фолиото се отстранява и месото се запича до хрупкава коричка.
Поднася се, нарязано на парчета с гъбен сос и сварени в масло картофи.

Съвет:
Гарнитурата се приготвя като се обелват и нарязват картофи и се сваряват в масло (в тенджера под налягане) за около 5 минути. Гъбеният сос се приготвя от манатарки, брашно, червено вино, сол и вода.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

23.05.2015
Снимка :)
3.
Изпрати
лично съобщение

19.05.2015
Свинският врат е много добро решение, Татяна. Ще пробвам и аз :)
2.
Изпрати
лично съобщение

19.05.2015
Направих рецептата със свински врат без кост, стана перфектно, сочно, много приятен вкус.
1.
Изпрати
лично съобщение

16.05.2015
Страхотно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: