Месно руло по виенски

Дата: 19.04.2015
Източник: Красимира
ТИТЛА: Експериментатор
Месно руло по виенскиМесно руло по виенски
 
Необходими продукти:
1 кубче телешки бульон
500-600 г кайма
2 яйца
1 щипка чубрица
1 с. л. коняк
100 г бекон
125 г хляб
1 морков
1 стрък праз
1 скилидка чесън
20 г масло
1 ч. ч. вино
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Кубчето бульон се разтваря в 200 мл гореща вода и хлябът (1 филия) се накисва в него.
2
Морковът се настъргва, празът се реже на шайби, чесънът се счуква. Зеленчуците се задушават с 2 с. л. вода. След като водата изври, се прибавя маслото и се оставя да поври още 5-6 минути. Добавя се черен пипер.
3
Каймата се омесва с хляба, напоен с бульона, прибавят се яйцата и чубрицата и 1 с. л. коняк.
4
Половината от приготвената кайма се изсипва в намазнена форма за кейк, върху нея се нарежда плънката от зеленчуци и се покрива с другата част от каймата. Полива се с виното и се нареждат парчета бекон.
5
Пече се около 30 минути на 180 градуса. Покрива се с фолио за печене и се допича за още 15 минути, до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


126 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
Silva Semova се регистрира в сайта.
Дарко публикува рецептата Тирамису
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта