Месно руло по виенски

Източник: Красимира
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 19.04.2015
Месно руло по виенски
Месно руло по виенски
 
Необходими продукти:
1 кубче телешки бульон
500-600 г кайма
2 яйца
1 щипка чубрица
1 с. л. коняк
100 г бекон
125 г хляб
1 морков
1 стрък праз
1 скилидка чесън
20 г масло
1 ч. ч. вино
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кубчето бульон се разтваря в 200 мл гореща вода и хлябът (1 филия) се накисва в него.
2
Морковът се настъргва, празът се реже на шайби, чесънът се счуква. Зеленчуците се задушават с 2 с. л. вода. След като водата изври, се прибавя маслото и се оставя да поври още 5-6 минути. Добавя се черен пипер.
3
Каймата се омесва с хляба, напоен с бульона, прибавят се яйцата и чубрицата и 1 с. л. коняк.
4
Половината от приготвената кайма се изсипва в намазнена форма за кейк, върху нея се нарежда плънката от зеленчуци и се покрива с другата част от каймата. Полива се с виното и се нареждат парчета бекон.
5
Пече се около 30 минути на 180 градуса. Покрива се с фолио за печене и се допича за още 15 минути, до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


141 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: