Бадемов кейк с карамел

Дата: 26.03.2015
Източник: Красимира
ТИТЛА: Експериментатор
Бадемов кейк с карамел
 
Необходими продукти:
1 1/2 ч. ч. брашно
2 с. л. сода за хляб
1/2 ч. ч. краве масло
2 ч. ч. (с връх) кафява захар
2 яйца
1-2 пакетчета ванилия
30 г готварски шоколад
за бадемовия топинг:
1/4 ч. ч. краве масло
1/3 ч. ч. захар
1/3 ч. ч. глюкоза
1/4 с. л. сол
1 1/2 ч. ч. филетирани бадеми
 

Начин на приготвяне:
1
В купа се смесват брашното и содата. Маслото се разтопява и се разбива с кафявата захар. Добавят се разбитите яйца и ванилията и разбиването продължава. Към сместа се добавят брашното и содата. Така полученото кейково тесто се пече 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
2
През това време се приготвя бадемовият топинг, като маслото се разтопява и се смесва с глюкозата, 2 с. л. вода и солта. Тази смес се оставя да поври 4 минути, за да се сгъсти. Прибавят се бадемите и се разбърква.
3
С получения топинг се намазва горната повърхност на кейка, след което той се връща във фурната и се пече още 15 минути. Оставя се да се охлади за 1 час.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта