Баварски кнедли на пара

Дата: 10.01.2012
Източник: Бон Апети
Баварски кнедли на пара
 
Необходими продукти:
500 г бяло брашно
1 яйце
40 г захар
50 г краве масло
250 г прясно мляко
1 кубче жива мая (2 пакетчета суха)
1 щипка сол
за варенето:
250 мл прясно мляко
50 г краве масло
50 г захар
1 щипка сол
за соса:
400 г замразени боровинки
100 мл червено десертно вино
120 г мед
1/4 ч. л. карамфил

Начин на приготвяне:
1
Баварски кнедли на пара
Маята се разтваря в 50 мл от млякото (затоплено), поръсва се с брашно и се покрива с кърпа. Оставя се на топло за 15 минути да втаса.


2
Баварски кнедли на пара 2
Маслото се разтопява и се слага в купа с втасалата мая, брашното, захарта, яйцето, останалото мляко и солта.


3
Баварски кнедли на пара 3
Замесва се меко тесто и се оставя за 45 минути да почине.


4
Баварски кнедли на пара 4
Плотът се набрашнява, меси се отново и от тестото се откъсват 12 парчета, от които се оформят топки.


5
Баварски кнедли на пара 5
В дълбок тиган (или тенджера) се сипват млякото, маслото, захарта и солта за варенето и се оставят да кипнат. Топките тесто се слагат плътно една до друга в съда и се захлупват, така че да не излиза пара.

 


6
Баварски кнедли на пара 6
Задушават се 13–15 минути на ниска степен на котлона. Капакът в никакъв случай не трябва да се вдига, защото ще спихнат. За да не загарят отдолу, но да имат златна коричка, е добре да се варят или в прозрачна тенджера, или в чугунен съд с много дебело дъно.


7
Баварски кнедли на пара 7
Виното и медът за соса се кипват. Слагат се боровинките и се подправя с карамфила.

 


8
Баварски кнедли на пара 8
Кнедлите се поднасят поляти със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Да, те чудесно се комбинират със сладолед:)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Кнедлите са страхотни и много лесно се правят. Аз им добавих от мен по две лъжици сладолед.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


207 ДУШИ ОНЛАЙН
Яница Василева се регистрира в сайта.
Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта