Благият тиквеник на Преславска

Дата: 28.11.2009
ТИТЛА: Чирак
Благият тиквеник на Преславска
 
Необходими продукти:
1 пакет точени
2 ч. ч. вода
2 ч. ч. захар
кората на 1 лимон (настъргана наситно)
1 к. ч. стафиди (заляти догоре с уиски)
1 пакетче канела
1 к. ч. захар
около 1 к. ч. нарязани наедро орехи
1 кг тиква (настъргана на ситното ренде)
уискито, в което са киснали стафидите
 

Начин на приготвяне:
1
Корите се навиват две по две, като преди това се поръсват с малко олио и отгоре се разпределя плънка.

2
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30 минути. Когато корите придобият желаният от вас цвят, може фурната да се изключи.

3
Врелият тиквеник се залива със студения сироп, увива се тавата с вестник и отгоре се поставя хавлия, за да се задуши, догато изстива. Може да се консумира с каквото искате или не искате, аз го изконсумирах с кафенце. Ако не сте яли тиквеник с аромат на великден, това е вашият шанс то и времето едно такова, ще кажеш Великден идва, не - Коледа.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Описанието на приготвянето не е пълно!!! Как се приготвя плънката и как сиропа???
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта