Бразилски кекс с кокос

Дата: 10.08.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
230 г краве масло (на стайна температура)
200 г пудра захар
140 г брашно
4 яйца
210 г фино царевично брашно
380 мл кокосово мляко
80 г кокосови стърготини
10 г бакпулвер
1 ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Бразилски кекс с кокосЖълтъците се отделят от белтъците.
2
Бразилски кекс с кокос 2Кокосовите стърготини се разбъркват с кокосовото мляко и се оставят да престоят за кратко, за да се напоят.
3
Бразилски кекс с кокос 3Маслото и пудрата захар се разбиват много добре.
4
Бразилски кекс с кокос 4Прибавят се жълтъците и отново се разбива.
5
Бразилски кекс с кокос 5Сипват се брашното, бакпулверът, ванилията и кокосовите стърготини с млякото и се разбива. Прибавя се царевичното брашно и отново се разбива.
6
Бразилски кекс с кокос 6Добавят се разбитите на сняг белтъци и се разбърква внимателно.

7
Бразилски кекс с кокос 7Тестото се изсипва във форма за кекс с дупка в средата (с диаметър от 20 см) и се пече около 50 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
8
Бразилски кекс с кокос 8Готовият кекс се оставя да се охлади и по желание се поръсва с кондензирано мляко и запечени на сух тиган кокосови стърготини.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

16.08.2016
Получи се много приятен кекс с кокос. Аз също вместо кондензирано мляко използвах разтопен бял шоколад за украса. Аз успях да нарежа нормални парчета, без да се ронят :)
7.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2015
Вкусен кекс с аромат на кокос! И при мен стана ронлив - трудно беше да се нареже на парчета, но това не попречи да се хапне :) За украса използвах разтопен на водна баня бял шоколад и карамелизиран кокос за поръсване :)
6.
Изпрати
лично съобщение

06.09.2015
да
5.
Изпрати
лично съобщение

15.07.2015
Карина, не бихме определили кекса точно като ронлив. Но все пак трябва да се има предвид, че бялото брашно тук е по-малко от царевичното, което е без глутен (лепило). Бялото брашно прави печивата по-пухкави и въздушни. Наистина кексът е с по-различна консистенция от обикновен кекс. Ако това не ти допада, може да размениш пропорциите, като сложиш повече бяло брашно за сметка на царевичното.
4.
Изпрати
лично съобщение

12.07.2015
Много е вкусен, но не знам защо стана доста ронлив. Когато го разрязвах и се ронеше много и не можех да оформя парче... Такава ли е консистенцията?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта