Бурид

Дата: 07.06.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за бульона:
600 г рагу от риба
100 мл бяло вино
1 глава лук
4 стръка магданоз
4 стръка мащерка
1 дафинов лист
1 ч. л. копърово семе
за супата:
1 кг лефер
1 кг кефал
150 г пресни скариди
250 г пресни дребни картофи
2 стръка стеблена целина
1 глава лук
1/2 глава резене
1 скилидка чесън
4 стръка магданоз
40 мл зехтин
1/2 хляб
сол на вкус
за соса „Айоли“:
180 мл зехтин „Екстра върджин“
4 скилидки чесън
2 жълтъка
2-3 с. л. лимонов сок
1 ч. л. дижонска горчица
сол на вкус

Начин на приготвяне:
1
БуридСкаридите се почистват.
2
Бурид 2От лефера и кефала се отстраняват кожата, главите и костите.
3
Бурид 3Скаридите и филетата се оставят настрана. Черупките и главите от скаридите, главите и костите от рибата и рагуто се увиват в марля. Варят се около час в голямо количество вода, заедно с нарязана наедро глава лук, счуканото копърово семе, бялото вино, магданоза, мащерката и дафиновия лист.
4
Бурид 4Междувременно бульонът се отпенва, а накрая се прецежда през марля.
5
Бурид 5Чесънът за соса се стрива на паста със сол. Смесва се с жълтъците, горчицата и лимоновия сок. Готви се на водна баня при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти.
6
Бурид 6Дърпа се от огъня и малко по-малко, при непрекъснато бъркане, се налива зехтинът. Готовият сос се оставя настрана.
7
Бурид 7Лукът, целината и резенето за супата се нарязват на кубчета и се запържват в сгорещения зехтин, докато омекнат. Прибавя се наситненият чесън и се запържва за кратко.
8
Бурид 8Налива се около 1,6 л бульон, прибавят се разполовените картофи, посолява се и се готви, докато омекнат.
9
Бурид 9Супата се прецежда, зеленчуците се оставят настрана, а бульонът се връща в тенджерата и се слага на слаб огън, като не бива да кипи. При непрекъснато бъркане се сипва 2/3 от соса „Айоли“.
10
Бурид 10Прибавят се нарязаните на кубчета филета от риба и скаридите. Посолява се и се готви 2–3 минути.
11
Бурид 11Хлябът се реже на парчета и се запича на грил тиган.
12
Бурид 12Супата се сервира със заделените зеленчуци, наситнен магданоз и намазани със сос филийки.



Съвет: Останалият бульон може да се замрази и да се използва за друго ястие.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.06.2016
Супата е изключително вкусна. Не разполагах с лефер, затова добавих сьомга.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта