Десертна пита с течен шоколад

Дата: 25.01.2015
Източник: Сезел Шукриева
ТИТЛА: Чирак
Десертна пита с течен шоколад
 
Необходими продукти:
2 яйца
60 г захар
25 г прясна мая
180 г прясно мляко
400-450 г брашно
50-70 г краве масло
течен шоколад
 

Начин на приготвяне:
1
Разтопете маслото и го оставете да се охлади. Разтворете маята в топло мляко.
2
В купа смесете брашното и захарта и оформете кладенче в средата. Изсипете разбитите яйца, млякото и разтопеното масло. Обработете сместа с ръце, докато се получи меко тесто. Покрийте купата с фолио и оставете да престои на топло място, за да може тестото да втаса.
3
Нарежете тестото на 4 равни парчета и ги разстелете върху набрашнена повърхност – трябва да се получат 4 диска с диаметър около 25 см и дебелина 2 мм. Поставете диска в чиния за пай (или друга, препоръчително с диаметър 28-30 см) и нанесете слой течен шоколад - на 1 см от ръба.
4
Покрийте с два диска, като внимавате за „заваряването” на ръбовете. Нанесете слой течен шоколад върху втория диск, след което поставете и третия диск. Нанесете отново слой течен шоколад за спойка, поставете четвъртия диск и „заварете”.


5
Отбележете центъра на тестото, като използвате малка чаша и го нарежете на 16 части. Внимавайте да не отрежете центъра. Много внимателно вземете парчета и ги обърнете в обратна посока (с дясната ръка завъртете надясно, а с лявата – наляво). Повторете и за останалите 14 части.
6
Оставете тестото да втаса още 30 минути. Полейте с мляко и изпечете питата за 25 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2016
И при мен се получи супер,но аз нямах съмнение,правя я вече няколко пъти!
9.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2015
И при мен тази пита се получи много добре!
8.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2015
по-колко шоколад се слага моят излиза в/у питата
7.
Изпрати
лично съобщение

10.02.2015
голяма вкусотия
6.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2015
Аз я направих с 125 гр масло,защото ми обягна \" обявеното\" количество
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


311 ДУШИ ОНЛАЙН
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта