Джинджифилова къщичка

Дата: 09.12.2015
Източник: Бон Апети
Джинджифилова къщичка
 
Необходими продукти:
350 г брашно
50 г краве масло
125 мл мед
100 г кафява захар
1 ч. л. канела
1 ч. л. джинджифил
2 щипки карамфил
2 щипки звезден анасон
1 ч. л. сода бикарбонат
1 яйце
за украса:
мед за намазване
сурови белени шамфъстъци
червена гел боя
кокосови стърготини
 

Начин на приготвяне:
1
Маслото, захарта и медът се смесват в касерола и се загряват на котлона, докато захарта се разтвори.
2
Сместа се охлажда и се разбива с яйцето, брашното и подправките, докато се получи тесто.
3
Тестото се покрива с прозрачно фолио и се прибира в хладилник за 1 час.
4
След това се разточва върху набрашнен плот и от него, с подходящ шаблон, се изрязват мини къщички, с такава големина, че да могат да се задържат върху чаша.
5
Подреждат се в тава и се пекат около 8 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

6
Охлаждат се и се декорират по желание – могат да се намажат с мед и да се поръсят с накълцани шамфъстъци или кокосови стърготини.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2015
Много интересна ми изглежда рецептата и още днес смятам да я опитам.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта