Гъбени бургери

С ечемик, лук и аромат на чесън
Източник: Бон Апети
Дата: 06.03.2013
Гъбени бургери
 
Необходими продукти:
200 г печурки
1 ч. ч. суров ечемик
3 глави лук
4 скилидки чесън
4 яйца
100 г кашкавал
1/2 ч. ч. орехи
1 с. л. олио
2 с. л. тъмен балсамов оцет
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гъбени бургери

Ечемикът се сварява за около 30 минути. Лукът и гъбите се обелват и се нарязват на много ситно.

 

 


2
Гъбени бургери 2

В съд с незалепващо покритие се загрява олиото. В него се запържва лукът за 5 минути докато омекне. Добавят се и гъбите и се готви докато течността, която се е отделила, се изпари.

 


3
Гъбени бургери 3

Прибавя се нарязаният наситно чесън и се пържи още 1–2 минути. Дърпа се от котлона и се налива балсамовият оцет.

 

 


4
Гъбени бургери 4

Орехите се запичат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 10 минути и след това се накълцват.

 


5
Гъбени бургери 5

Лучено-гъбената смес се разбърква със свареният ечемик и орехите. Добавят се настърганият кашкавал и яйцата. Овкусява се със сол и черен пипер.

 

 


6
Гъбени бургери 6

Оформят се 10 бургера (големи сплескани кюфтета), като за целта може да се ползва ринг. Слагат се в тава върху хартия за печене и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, и за 20 минути.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: