Гагаузка капама

Източник: Бон Апети
Дата: 26.08.2003
Гагаузка капама
 
Необходими продукти:
1 заек
2–3 моркова
2–3 глави кромид лук
1 кг арпаджик
2–3 шепи джанки (сушени сини сливи)
1 дюля
150 г маслини
1 в. ч. червено вино
1 к. ч. олио
3–4 зърна бахар
1 дафинов лист


Начин на приготвяне:
1
Гагаузка капама
Заекът се реже на порции, запържва се в мазнината до зачервяване и се изважда.
2
Гагаузка капама 2
В мазнината, в която е пържен заекът, се запържват нарязаните лук, моркови, почистените от костилките маслини и джанки (или накиснатите предварително сини сливи). Заливат се с виното и се разбърква.
3
Гагаузка капама 3
Арпаджикът се попарва с вряла вода, отстраняват се люспите, прибавя се към останалите продукти и се посолява.
4
Гагаузка капама 4
Всички продукти заедно с месото се прехвърлят в глинен гювеч, овкусяват се с дафиновия лист и бахара и се налива вода, колкото да покрие продуктите с 1 пръст.
5
Гагаузка капама 5
Гювечът се запечатва с лепкаво тесто, направено от вода и брашно, и се поставя в студена фурна. Пече се около 2–3 часа при температура 160–180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: