Телешки кюфтенца с патладжан и доматен сос

Източник: Бон Апети
Дата: 13.08.2003
Телешки кюфтенца с патладжан и доматен сос
 
Необходими продукти:
1/2 кг телешка кайма
1 яйце
1 патладжан
1 глава кромид лук
2 с. л. галета
2–3 стръка магданоз
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус
1 кг домати
1 голяма глава кромид лук
4– 5 скилидки чесън
1/2 ч. л. захар
1/2 ч. л. къри
1/2 ч. л. кимион


Начин на приготвяне:
1
Телешки кюфтенца с патладжан и доматен сос
Патладжанът се обелва, нарязва се на филийки, осолява се и се оставя да се изцеди от горчивия сок. Сварява се за 3-4 минути, след което се нарязва на много дребни кубчета.
2
Телешки кюфтенца с патладжан и доматен сос 2
Към готовата телешка кайма се прибавят яйцето, настърганият лук, галетата, накълцаните патладжани и магданоз, риганът, кимионът, солта и черният пипер. Размесва се добре, след което се омесват кюфтенца.
3
Телешки кюфтенца с патладжан и доматен сос 3
Доматите, лукът и чесънът се смилат в кухненски робот или се настъргват. Изсипват се в тенджера под налягане, овкусяват се с подправките и се добавя 100 мл вода. В тенджерата се поставя приставката за варене на пара, в която се слагат оформените кюфтенца, тенджерата се затваря. След като заври, се оставя на котлона още 10 минути.
4
Телешки кюфтенца с патладжан и доматен сос 4
При сервиране готовите кюфтета се заливат с доматения сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: