Лучен пудинг

Източник: Бон Апети
Дата: 15.12.2003
Лучен пудинг
 
Необходими продукти:
6 големи глави кромид лук
2 яйца
3 филии стар хляб
2 кубчета зеленчуков бульон
1 ч. л. мащерка
1 ч. л. сушен магданоз
200 мл прясно мляко
50 г маргарин
2 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лучен пудинг
Лукът се нарязва наситно, залива се с 1 к. ч. вода и се стрива кубчето бульон. Задушава се на тих огън, докато лукът омекне и водата се изпари, след което се овкусява с подправките и се разбърква. Белтъците се отделят от жълтиците и се разбиват на сняг. Жълтъците се разбъркват с вилица.
2
Лучен пудинг 2
За белия сос се разтопява маслото и в него се запържва брашното (до златисто). Разрежда се със студеното прясно мляко и се бърка, докато започне да се сгъстява. Оттегля се от котлона и се подправя с черния пипер. Филиите хляб се запичат.
3
Лучен пудинг 3
Към разбитите жълтъци се прибавя белият сос, натрошават се запечените филии хляб и се разбърква добре. Прибавя се към задушения лук и отново се разбърква. Сипват се разбитите на сняг белтъци и внимателно се разбърква, за да не спаднат.
4
Лучен пудинг 4
Сместа се разпределя в намаслени и поръсени с галета глинени гювечета. Пече се до зачервяване в предварително загрята фурна при температура 180-200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: