Гофрети от тиква

Дата: 31.01.2008
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100-150 г тиква
1 щипка сол
1 щипка индийско орехче
1/4 ч. л. сода
1/2 ч. л. канела
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. ч. кафява захар
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. кисело мляко
2 яйца
30 г краве масло
малинов топинг за декорация
 

Начин на приготвяне:
1
Гофрети от тикваТиквата се нарязва на парчета, които се поставят в йенска тенджера с малко вода и се сваряват в микровълнова фурна. Сварената тиква се пасира и се оставя да изстине.
2
Гофрети от тиква 2Брашното се пресява и се смесва с кафявата захар, бакпулвера, содата, киселото мляко, солта и яйцата и се разбърква.
3
Гофрети от тиква 3Добавят се разтопеното масло, индийското орехче и канелата. Бърка се, докато се получи еднородна смес.
4
Гофрети от тиква 4Сипва се пюрираната тиква и се разбърква.
5
Гофрети от тиква 5От готовата смес се изпичат гофрети в гофретник.
6
Гофрети от тиква 6Изпечените гофрети се поднасят заедно с част от пасираното пюре от тиква и се украсяват с малинов топинг.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта