Ханъм гьобег

Дата: 29.11.2011
Източник: Бон Апети
Ханъм гьобег
 
Необходими продукти:
2 1/2 ч. ч брашно
100 г краве масло
4 яйца
3 ч. ч захар
сокът от 1 лимон
1 ч. ч. розова вода
1 щипка сол
олио за пържене
30 ядки шамфъстък
 

Начин на приготвяне:
1
Ханъм гьобег
От захарта, 2 ч. ч. вода и розовата вода се прави сироп, като сместа се слага в съд на слаб огън. Когато захарта се разтвори се налива лимоновия сок и сиропът се сваля от котлона. Оставя се да се охлади.


2
Ханъм гьобег 2
В касерола се кипват 2 ч. ч. вода, задно със солта и маслото. Когато кипне, се сипва брашното наведнъж, бърка се енергично, докато се получи топка и започне да се отделя от стените на съда.


3
Ханъм гьобег 3
Сваля се от огъня и когато се охлади леко, се прибавят яйцата. Бърка се пълното им поемане.


4
Ханъм гьобег 4
Тестото се прехвърля на плота и се меси докато стане гладко.


5
Ханъм гьобег 5
От тестото се оформят топчета с големината на орех. В тях се прави вдлъбнатина с пръст и се пържат в маслена баня за около 5 минути.


6
Ханъм гьобег 6
Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. Във всяко топче се поставя шамфъстък. Още топли се потапят в охладения захарния сироп. Оставят се в хладилник да се охладят и се сервират.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


150 ДУШИ ОНЛАЙН
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта