Хотдог

Дата: 04.01.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 кренвирша
150 г кисело зеле
2 с. л. дижонска горчица
за хлебчетата:
350 г брашно
40 г захар
1 яйце
1 1/2 с. л. суха мая
1 с. л. краве масло
2 ч. л. сол
1 белтък за намазване
за соса:
2 глави лук
2 с. л. доматен концентрат
2 с. л. олио
1 с. л. кафява захар „Мусковадо“
1 щипка лют червен пипер
лют сос на вкус
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1
Хотдог Брашното се смесва със солта. Оформя се кладенче, сипват се маята, захарта и 150 мл топла вода. Щом маята шупне, се прибавят разтопеното масло и разбитото яйце. Замесва се меко и еластично тесто, което се оставя да втаса.
2
Хотдог  2След това се разделя на 8 топки и се оставя да почине за 15 минути. От всяка топка се оформя продълговато хлебче за хотдог. Подреждат се в тава с незалепващо покритие и отново се оставят да втасат.
3
Хотдог  3Намазват се с белтък и се пекат 10–12 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, след което се охлаждат.
4
Хотдог  4Лукът се реже на кубчета и се запържва в олиото на умерен огън с щипка сол, докато започне да се карамелизира.
5
Хотдог  5Добавят се захарта и доматеният концентрат. Наливат се и около 200 мл вода. Разбърква се и се овкусява с лют пипер, лют сос, сол и черен пипер. Готви се, докато сосът се сгъсти.
6
Хотдог  6Хлебчетата се режат по дължина, но не докрай. Мажат се с горчица, слага се по парче запечен на грил тиган кренвирш, малко от ситно нарязаното зеле и от соса.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

17.05.2016
Много вкусни
1.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2016
Ето го и моя хот дог.. Невероятна рецепта..
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liliana Koseva се регистрира в сайта.
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта