Коледен шоколадов кейк „Пампепато“

Дата: 07.12.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 ч. ч. брашно
220 г кафява захар „Демерара”
100 г черен шоколад
200 г лешници (печени, солени)
50 г сушени смокини
50 г сушени вишни
кората от 1 портокал
кората от 1 лимон
50 г какао
1/2 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. л. смлян карамфил
1 ч. л. канела
1 щипка черен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Коледен шоколадов кейк „Пампепато“
В купа се смесват брашното, бакпулверът, содата за хляб, канелата, карамфилът, черният пипер, сушените вишни, нарязаните наедро лешници, нарязаните смокини и настърганите кори от цитрусите.

 


2
Коледен шоколадов кейк „Пампепато“ 2
В касерола се слагат начупеният шоколад, какаото и захарта, и се налива 1 ч. ч. вода. Кипва се, оставя се на котлона, докато захарта се разтопи, след това се охлажда. Шоколадовата смес се изсипва към сухите съставки и хубаво се разбърква. Получава се гъста смес.

 


3
Коледен шоколадов кейк „Пампепато“ 3
От сместа се оформят топки, с големината на тези за тенис на маса. Слагат се плътно една до друга в кръгла форма с регулиращо се дъно, покрита със силиконов килим или хартия за печене. При печенето топчетата ще се залепят.

 


4
Коледен шоколадов кейк „Пампепато“ 4
Пече се в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор, за около 1 час и 15 минути, след това се охлажда.


 




Съвети: Може да направите малък кейк във форма за крем брюле, на дъното на която има пергаментова хартия и да поднесете като подарък. Него го печете 45 минути.

Сладкишът е най-вкусен когато престои поне една седмица. Може да се съхранява месец-два в кутия.



Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

19.10.2013
Много вкусен с чаша топло мляко
5.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2014
Ах,тази рецепта! :)
4.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2013
Рецептата е такава – топките стават твърди. Ако се съхраняват или покрият с хартия, трябва да омекнат. Определено, обаче, са по-вкусни, потопени в гореща напитка като кафе или чай. Предимството на това, че са твърди, е че могат да се съхраняват по-дълго време. Мазнина не се слага, защото ще гранясат. Ако все пак искате да останат по-меки, ги печете по-кратко – около 40 минути.
3.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
И моите станаха като камъни. Предполагам, че печенето е много или както спомена г-н Денев може би трябва мазнина. Моля да ми кажете каква е грешката, за да мога да го направя втори път и да е успешен. :)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Има проблем. Не може във форма за брюле да се пече 45 мин. а на топки 1 час и 15 минути.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


156 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта