Крем пита от Блед

Дата: 13.01.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 листа бутертесто
400 мл животинска сметана (студена)
1 с. л. захар
пудра захар за поръсване
за крема:
5 яйца
200 г захар
5 с. л. брашно (+ за поръсване)
1 с. л. тъмен ром
1 ванилия
800 мл прясно мляко
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Крем пита от БледБутертестото се разточва леко върху набрашнен плот.
2
Крем пита от Блед 2От него се режат два блата, малко по-големи от размера на квадратна форма с махащо се дъно.
3
Крем пита от Блед 3Надупчват се с вилица.
4
Крем пита от Блед 4Пекат се около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.
5
Крем пита от Блед 5Кремът се приготвя като жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с половината от захарта за крема, брашното, рома, ванилията и половината от прясното мляко.
6
Крем пита от Блед 6Прехвърлят се в касерола, налива се останалото мляко и се готви, при непрекъснато бъркане, докато се получи гъст крем, след което се охлажда леко.
7
Крем пита от Блед 7Белтъците се разбиват на пяна, към тях се слага останалата захар за крема и отново се разбиват, докато станат на сняг.
8
Крем пита от Блед 8Кремът от жълтъци се смесва с белтъците, и се разбърква.
9
Крем пита от Блед 9Блатовете се разделят надве през средата с нож за хляб.
10
Крем пита от Блед 10Меките части се отстраняват и блатовете отново се съединяват.
11
Крем пита от Блед 11Дъното на формата се покрива с блат.
12
Крем пита от Блед 12Отгоре се сипва кремът и се заглажда. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник за 4 часа.
13
Крем пита от Блед 13Сметаната се разбива със захарта и крем питата се намазва с нея, като се заглажда много добре.
14
Крем пита от Блед 14Вторият блат от бутертесто се нарязва на квадратчета, които се подреждат върху сметаната.

15
Крем пита от Блед 15Крем питата се освобождава от формата.
16
Крем пита от Блед 16Поръсва се с пудра захар и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (17)
17.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2015
ДАНО ДА СЕ ПОЛУЧИ !
16.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2015
Много вкусно.........
15.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2015
Страхотна рецепта!
14.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2015
Страхотна се получи. Изключително вкусна.
13.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2015
Кремът наистина е много вкусен, но и при мен не се стегна. Горният пласт бутертесто остава твърд и неудобен за ядене. Може би ако се натроши и пак се поръси с пудра захар пак ще се получи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта