Кюфтета от спанак, пушена сьомга и сос „Холандес“

Дата: 15.03.2010
Източник: Бон Апети
Кюфтета от спанак, пушена сьомга и сос „Холандес“
 
Необходими продукти:
800 г спанак
1/2 лимон
1 ч. л. сос „Уорчестър“
150 г краве масло
4 жълтъка
сол на вкус
50 мл зехтин
1 с. л. брашно
1 яйце
200 г пушена сьомга
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Спанакът се почиства и измива. Бланшира се в подсолена вода. Отцежда се и се смесва в купа с нарязаната на кубчета сьомга, брашното и яйцето.
2
Оформят се кюфтенца, които се пържат в зехтина за 2–3 минути от всяка страна. Изваждат се и се подреждат в чиния.
3
Сосът „Холандес“ се приготвя, като в малък тиган или тенджерка с телена бъркалка се разбиват жълтъците и при непрекъснато бъркане се добавя разтопеното масло. Сипват се сосът „Уорчестър“ и сокът от лимона. Овкусява се със сол и бял пипер.
4
При сервиране кюфтетата се заливат със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


144 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина Петрова се регистрира в сайта.
Nikolay Djagalski се регистрира в сайта.
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта