Кюнефе

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Кюнефе
 
Необходими продукти:
150-200 г кадаиф
125 г масло за намазване
120 г кашкавал
120 г захар
80 г шамфъстък
 

Начин на приготвяне:
1
КюнефеПодходяща форма се намазва обилно с маслото.
2
Кюнефе 2Слага се от кадаифа, притиска се и се оформя гнездо.
3
Кюнефе 3Добавя се нарязан наситно кашкавал, покрива се с кадаиф и повърхността се притиска с ръка, за да се заравни.
4
Кюнефе 4Пече се във фурна на 180 градуса 10-12 минути. Обръща се и се запича и от другата страна.
5
Кюнефе 5Приготвя се захарен сироп, като захарта се разтваря в гореща вода в съотношение 1:1.
6
Кюнефе 6Сладкишът се залива с горещия захарен сироп и се поръсва с шамфъстък.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Няма разминаване:) Тази рецепта както виждате, е приготвена от Димитър Клаклов. Рецептата, която Лора и Стоян представиха я има точно както е представена. Просто в сайта има две рецепти за кюнефе:) Тук фигурират всички рецепти от архива на Бон Апети още от създаването му.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
защо има разминаване в рецептата. Преди малко по телевизията я правихте в други пропорции и продукти ???
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


235 ДУШИ ОНЛАЙН
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта