Лятна оризова салата

Дата: 14.08.2012
Източник: Бон Апети
Лятна оризова салата
 
Необходими продукти:
200 г ориз „Басмати”
1 глава шалот
3 скилидки чесън
1 домат
1 1/2 червена чушка
1 зелена чушка
1 глава червен лук
8 с. л. зехтин
400 мл пилешки бульон
6 с. л. бял балсамов оцет
1/4 връзка магданоз
1/4 връзка кориандър
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Лятна оризова салата
Чесънът и шалотът се нарязват наситно и се задушават в 2 с. л. от зехтина. Прибавя се измитият ориз и той също се задушава. Залива се бульонът, подправя се със сол и черен пипер и се оставя да се готви без капак около 10 минути, докато оризът поеме напълно течността. След това се похлупва и се оставя на котлона (изключен), да се запарва. Изчаква се да изстине.

 

 


2
Лятна оризова салата 2
Чушките и червеният лук се нарязват на ленти. Запържват се закратко в останалия зехтин и след това се налива балсамовият оцет.

 

 


3
Лятна оризова салата 3
Доматът се обелва и семките се отстраняват. Месестата част се нарязва на кубчета и се прибавя към ориза заедно с чушките, наситнените магданоз и кориандър и малко зехтин. Ако е необходимо се подправя още веднъж със сол и черен пипер.

 


4
Лятна оризова салата 4
Салатата се оформя с помощта на ринг и се поднася украсена с листа магданоз.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта