Лятна зеленчукова яхния с кюфтета

Дата: 16.07.2016
Източник: Невена
ТИТЛА: Чирак
Лятна зеленчукова яхния с кюфтетаЛятна зеленчукова яхния с кюфтетаЛятна зеленчукова яхния с кюфтетаЛятна зеленчукова яхния с кюфтетаЛятна зеленчукова яхния с кюфтета
 
Необходими продукти:
3 глави лук
4 чушки
2 домата
250-300 г кайма
1 яйце
1 с. л. галета
1 с. л. брашно
1 връзка магданоз
2 ч. ч. вода
мащерка
чубрица
майоран
 

Начин на приготвяне:
1
Нарязваме лука наситно и смесваме половината с каймата, като добавяме подправките, галетата и яйцето.

2
Настъргваме доматите и ги смесваме с наситнения магданоз.

3
Останалия лук запържваме на бавен огън, като по желание може да добавите малко захар. Прибавяме и нарязаните чушки.
4
Оформяме кюфтета и ги овалваме в брашното.

5
Когато лукът и чушките се запържат, добавяме настърганите домати с магданоз и наливаме 2 ч. ч. вода. Оставяме сместа да ври на слаб огън и пускаме в нея кюфтетата.

6
След това внимателно изсипваме всичко в тава печем в загрята на 250 градуса фурна, докато сосът почти изври и ястието леко се запече отгоре.


Съвети:
В рецептата не е предвидена допълнително сол, тъй като готовата кайма е солена, но може да добавите сол по ваш вкус.

Ястието се поднася топло, с пресен и вкусен хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта