Макарони с кайма на фурна

Дата: 03.09.2011
Източник: Бон Апети
Макарони с кайма на фурна
 
Необходими продукти:
400 г макарони
500 г кайма смес
1 глава лук
2 скилидки чесън
400 г домати от консерва
200 г кашкавал
1 щипка захар
60 мл олио
сол, риган и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Макарони с кайма на фурна
Макароните се сваряват в кипяща подсолена вода.


2
Макарони с кайма на фурна 2
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в олиото. Прибавя се каймата и се мачка, за да стане на дребни трохи.


3
Макарони с кайма на фурна 3
Когато месото побелее се добавят пасираните домати, захарта, риган, сол и черен пипер. Сосът се оставя да къкри 5 минути на умерен огън.


4
Макарони с кайма на фурна 4
Макароните се отцеждат от водата и се слагат в тавичка. Добавя се сместа с каймата и се разбърква. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20 минути. Малко преди ястието да е готово, се поръсва с настъргания кашкавал и се връща във фурната, да се запече.

 


Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

13.08.2015
Бързо,лесно ,вкусно :)
10.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2015
Лесно и вкусно
9.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2014
Прекрасно, лесно и вкусно!
8.
Изпрати
лично съобщение

23.07.2014
Също толкова вкусно става, ако към сварените и отцедени макарони, се добави каймата с лук, чесън, домати и сол. Макароните и каймата се заливат с вода - нивото да й бъде около пръст над макароните. Котлонът да бъде слаб. Бърка се често, като капака на тенджерата не се слага. Когато остане малко вода, се маха от котлона. Останалата вода ще я поемат макароните. Може да се сервира поръсено с кашкавал, сирене, пармезан
7.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2014
Старохотна и бърза рецепта, която и вашите малчугани от раз ще хареат. Като вариант на рецептата е да не се запича във фурна. Приготвите отделно пастата,отцедете я от водата, след това запържвате 1 с.л. масло и я слагате при него като разбъркате до равномерното разпределяне на разтопеното масло. Каймата приготвяте с доматен сос, на всяка порция слагате паста и отгоре сос и настърган пармезан (или друг вид трърд кашкавал). Добър апетит!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


351 ДУШИ ОНЛАЙН
Марияна Павлова се регистрира в сайта.
Цветалина се регистрира в сайта.
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта